Сезонът на грипа отново настъпи. Природата обаче ни предлага естествена защита срещу болестите - плодовете и зеленчуците.

Гроздето например има мощен пречистващ ефект. Д-р Вергиния Георгиева го препоръчва гроздето на гладно и между храненията: "За сърдечно болни и с проблеми на храносмилателната система е добре да приемат 350-400 гроздов сок".

Печената тиква присъства в традиционното ни хранене. Специалистите предлагат варена или приготвена на пара тиква, заради пречистващия ефект върху черния дроб и бъбреците. Добре е в следобедните часове на умора да се изяде една порция от 250-300 гр тиква с мед и орехи.

"Всички, които искат да имат дълголетие и добра памет, трябва да изяждат по два-три ореха на ден.
Фурмите също са храна за мозъка - три-четири фурми", препоръчва д-р Георгиева.

За тези, които обичат месото, препоръката е то да бъде комбинирано с голяма салата. Тя може да бъде 300-400 гр, за да може целулозата да изчисти храносмилателния тракт и по-лесно да бъде усвоен животинския белтък.

Мощен енергиен тоник за организма е салата от зеле и моркови с покълнала люцерна. В кълновете се съдържат витамини от групата Б. С кълнове могат да се подправят всички видове салата, препоръчвато ще специалистите.

 

 

Глобалното затопляне

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето