1 USD
1.80361 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,277.9

Погнаха и сина на Драшков заради бизнес интереси

БГ Бизнес
 

25-годишният бизнесмен е категоричен, че прави честен бизнес без покровителството на баща си

Два дни, след като избухна скандалът, че братът на Иван Драшков – Петър, е замесен в сделка с 14 декара земя в столичния квартал "Стрелбище", стана ясно, че синът му също има сериозни бизнес интереси. Иван Драшков-младши е собственик на голям жилищен комплекс и притежава елитно заведение на площад "Славейков".

25-годишният бизнесмен е категоричен, че прави честен бизнес без покровителството на баща си. С него разговаря репортерът Богомил Грозев. Ето какво обясни той в специалното интервю за bTV:

"Никога не съм бил информиран за работата на баща ми. Той никога не е споделял. Ние сме имали нормални взаимоотношения като баща и син. Аз повече от осем години съм самостоятелен човек. Живях в чужбина. Учих, върнах се. Винаги съм се занимавал със самостоятелен бизнес".

Младият Драшков е едноличен собственик на фирма фирма "Ай Ти Ди Груп", инвеститор на жилищен комплекс "Езерото" в столичния квартал "Дружба" със 160 чисто нови апартамента, офиси и магазини. Квадратният метър жилищна площ се предлага за цена между 850 и 950 евро. Драшков-младши е категоричен, че не е милионер, както се тиражира в медиите и е финансирал проекта с банков заем.

Освен със строителство и търговия, синът на отстраненият зам.-директор на ДАНС се занимава и с ресторантьорство. Другата негова фирма - "Вива груп", е собственик на луксозен ресторант на столичния площад "Славейков" - на ъгъла с улица "Солунска".

Синът на Иван Драшков обясни, че ползва помещението под наем със съдружник. Той коментира отстраняването на баща му от ДАНС така: "Срещу него няма нито едно обвинение, нито едно съмнение, а в крайна беше побързано покрай измислените от някакви хора скандали той да бъде освободен".

Междувременно братът Петър Драшков беше привикан в прокуратурата на разпит.

 

 

Конфликти и сигурност

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии