Петима души са загинали в 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. При инцидентите на пътя са ранени 36 души. В София са станали едно тежко и 27 леки пътнотранспортни произшествия. Ранен е един човек.

Пътните настилки в страната са сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Затворени за товарни автомобили са Дюлинският проход, Твърдица – Елена и Етрополе – Златица. Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства. Забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, прохода Петрохан в района на село Гинци, както и по пътя Сливен – Стара река и Бургас – Слънчев бряг.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча – Копривщица, поради пропадане на участък от пътя, вследствие на дъждовете.
Забранено е преминаването на автомобили с обща маса над 3,5 тона в участъка Сливен – Нова Загора – Стара Загора за времето от 6 часа до 22 часа.

До 30 август 2010 г. за времето от 15 часа до 20 часа в дните петък и неделя се забранява движението на тежкотоварни автомобили с повече от две оси, селскостопанска техника и специализирана строителна техника по републиканските пътища първи клас, както и по автомагистралите.

Пренасочено е движението по маршрута София – Кулата, като по посока Кулата е отклонено през село Драгичево, Перник, Радомир, село Долна Диканя. В посока София остава непроменен.
От 10 август до 2 ноември 2010 година пътят Русе – Велико Търново се отклонява по обходен маршрут, поради ремонт на мост в участъка на град Бяла. Обходният маршрут е както следва: в посока Русе – гара Бяла – Ценово – Обретеник и обратно.