Сняг вали в целия Силистренски и в Добрички район, сочат данните на КАТ за метеорологичната и пътна обстановка в страната от сутринта.

Продължава почистването на четвъртокласната пътна мрежа, съобщиха от Граждаска защита. Пътят Харманли-Симеоновград е затворен. Десетина тира са аварирали и са блокирали движението.
Обилният снеговалеж и силният северен вятър образуват преспи и навявания във всички общини на Силистренска област.

От 8 часа са затворени за движение основните пътни артерии от Силистра към Добрич, Шумен и Русе.

Бедствено продължава да е положението в Елхово, Крумовград,Каолиново и Малко Търново.
Изцяло затворени за движение са Дюлински проход, пътищата Гоце Делчев-Катунци, Гранитово-Лесово, Тополовград-Радовец-Студена, Главан-Малка звезда, Крумовград-Ивайловград, Момчил-Маказа, Кърджали-Хасково, Бургас-Варна в отсечката Слънчев бряг - Обзор, Ахтопол-Резово, Средец-Ямбол, третокласните и четвъртокласни пътища в Хасковско, Странджанско, Търново- Омуртаг.

Задължително е движението с вериги по пътищата Сливен-Стара река, Котел-Омуртаг, Симитли-Разлог, Станке Лисичково-Границата, Елхово-Болярово, Самоков-Боровец, пътищата в Кюстендилско, Хасковско, Смолянско, проходите Риж, Петрохан и Шипка.

Забранява се движението с ремаркета и полуремаркета в районите на Добричко и прохода на Републиката.
Отворен е пътят Черноочене-Паничково-Асеновград и Вълчи дол-Варна.
По данни на Държавната агенция по енергетика и енергийни ресурси, на територията на страната има 6 селища без електрозахранване.

Пристанищата Бургас и Варна са отворени.

Някои от влаковете в страната се движат с закъснения от около час, информираха от БДЖ.

Всички Гранични контролно-пропускателни пунктове работят нормално. Остават изискванията на гръцкото правителство водачите на всички автомобили - товарни и леки - да влизат в страната с пълен комплект вериги.