На пътя София-Лом до разклона за Годеч поради свлачище е пропаднала лентата от платното за посока София. Движението е затруднено, участъкът е сигнализиран.

На магистрала "Хемус" между 27 и 29 км, платното за посока София, поради ремонт е със стеснени участъци, ползва се една лента. Заради ремонт е затворен участък от 6 до 8 километър на платното за посока София, на виадукт "Елешница". Движението е двупосочно в платното за посока Варна.

На пътя София-Варна в Ловешко и Габровско продължават довършителните ремонтни работи. До с. Български извор се ремонтира мост. Движението се пропуска в двете посоки чрез светофар. На места банкетите са по-ниски, още липсва маркировка на преасфалтираните участъци.

В София е затворен участък от южния околовръстен път между кръстовищата с бул. "Черни връх" и шосето за Бистрица и Железница. Товарните автомобили трябва да преминават по северния Околовръстен път, леките автомобили - през София или през Симеоново и Бистрица. Заради ремонт на трамвайния релсов път е затворено платното на бул. "Хр. Ботев" в София за посока от бул. "Сливница" към Централна гара.

От валежите е увеличено свличането на камъни на пътните платна по пътищата през Кресненското, Искърското дефиле, Владая - Черния кос, Троянски проход, района на Никопол, Асеновград - Смолян, Кричим - Девин, Добринище - Гоце Делчев, Дупница - Самоков в района на Клисура, Бабица - Брезник, Лъки - Югово, местността "Козница" на пътя София - Бургас в Пловдивско, местността "Боаза" на пътя София - Варна преди Търговище, Мездра - Ботевград и др.

През изминалото денонощие в страната са станали 19 тежки пътни катастрофи, загинали са трима, ранени са 31 души. В София е загинал един, ранени са 5 души, станали са и 131 леки пътни злополуки с материални щети.