Около 15 градуса беше разликата между вчерашните и днешните температури. След съботните 29 градуса на места, днес следобед синоптиците измериха температури от 8-9 градуса. Най-студено беше в Драгоман - 5 градуса. Най-много дъжд през последното денонощие падна в района на Враца - 60 литра на квадратен метър, което е количеството за цял месец.

Дъжд и сняг валяха в цялата страна. Валежите бяха придружени със силен вятър, който нанесе и материални щети. Най-потърпевши от рязката промяна на времето се оказаха туристи, които решили да прекарат почивните дни в планината.

Снегът и вятърът събориха десетки дървета на Витоша и това блокира пътя за Копитото и за Алеко. Препреченият с паднали дървета път обаче остави блокирани в планината туристите, които предишният ден се бяха качили на Витоша и останали да пренощуват там по хижи и хотели. На помощ им се притекоха екипите от Гражданска защита.

До следобед пътят бе разчистен и движението възстановено. Дърветата край пътя изпопадаха, защото първият за тази есен мокър сняг се натрупа по листата им и клоните просто не издържаха на тежестта. Освен на Витоша, бурята нанесе щети и в петричко. Там едно село остана без ток, а друго - без вода. Проливен дъжд се изсипа също в Гоце Делчев, Ловеч, Варна, Видин.

 http://static.btv.bg//media/gallery/gallery_photo_263_1974.jpg

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето