Повечето българи не са доволни от условията на работното си място, но нямат друга алтернатива. Това показва анкета на btv.bg, като близо 32% от потребителите, участвали в нея, са дали този отговор. Според 22 на сто работното им място е добро и нямат причина да се оплакват, 17% пък са много доволни. Близо 10% вече търсят друга работа, а 18 на сто нямат такава.

„Шефът ми е предупреден за проверка от РИОКОЗ и НАП. Изводите оставям на вас”, пише потребител.

„Крайно наложително е да се вземат най-строги мерки, дори и лишаване от свобода на тарикатите фирмаджии, завлекли хиляди с работни заплати и обезщетения”, категоричен е друг.

„Много съм доволна от моите работодатели! Много коректни и точни във всяко едно отношение. Работя на 8-часов работен ден и на 2 смени. Както и в една предишна анкета бях споделила, имам работа - мечта и много си я обичам. Условията на труд са много добри. Може би няма да повярвате, но това е абсолютната истина! Отново пожелавам на всички да имат шефове като моите. Зная си почивките, зная си и отпуската. Заплатата също ми харесва. Повече не ми е нужно, освен да работя, докато се пенсионирам”, хвали се друга.

„Нивото на безработицата е много по-високо, а работните заплати са много по-ниски отколкото казват в новините. Масово хората са недоволни от работата си, но нямат много алтернативи”, смята следващ.

„Работата ми е много приятна и мечтана от мен но... работя по 10 часа на ден почти без почивка и заплатата ми е 350-400 лв, дори съм и на висок пост. За да си плащам квартирата и сметките, работя freelance от вкъщи, където на месец ми се връзват минимум по 800 лв”, споделя на свой ред друг участник в анкетата.  

„В "моята" работа няма заплати от няколко месеца! Тоя "набеден" за финансов министър човек е скаран с нормалните мисловни процеси! Как може да се наказва работодател за това, че не плаща работни заплати, след като държавата му дължи милиони от година и половина”, възмущава се следващ.

Продължавайте да участвате активно в нашите анкети. В следващата ви питаме дали сте били участник в пътен инцидент.