Във фоайето на Сити център София отваря врати фотографска изложба, част от Националната кампанията за борба с рака на гърдата "С приятел до теб". Проектът включва художествени фотографии на жени, излекували се от болестта, заедно с най-близките им хора, били до тях по време на борбата с нея.

"Подходът към заснемането на тези фотографии за мен беше много вълнуващ. Мисля, че веднага ще накара хората да се замислят и ще обедини всички около идеята. Всички ние се страхуваме от болестта. И мисля, че е страхотно, че можем излезем, да видим нещо и да помислим за страховете си.

Начинът, по който известните лица участват в кампанията, е много оригинален подход към благотворителността, към опита да изразиш съпричастност. Така звездите показват, че са съвсем нормални хора, и са уязвими от болестта, както всички нас", заяви фотографът Стивън Ранкин.

"Изгубих майка си заради рак на гърдата преди 8 години. Причината, заради която участвам в тази кампания, е желанието ми хората да знаят повече за болестта", сподели певецът Ронан Кийтинг.

"Когато разбрах, че сестра ми има рак, не исках да повярвам. В първия момент сякаш отричаме пред себе си. Веднага заминах за Тексас, защото имах нужда да бъда до нея. Преминах с нея целия процес на лечение, защото знаех, колко важна е подкрепата на близките хора", разказа моделът Джери Хол.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето