Над 30 музеи и галерии тази нощ ще отворят вратите си за пловдивчани и гостите на града под тепетата. Най-мащабният нощен празник на изкуствата в страната, който се провежда за четвърта година, ще предложи повече от 200 експозиции на известни родни и чужди художници, както и много концерти и спектакли.

Всеки любител на изкуството ще открие своето място в лабиринта от над 30 галерии и музеи. За пръв път тази година нощта на изкуствата е със специално изискване към облеклото. За да се потопите в артистичния дух на Пловдив нямате нужда от смокинг, а от пижама.

"Нощта на музеите и галериите казва-елате и сънувайте наяве, облечете пижамите си и преживейте Пловдив като най-интимното място", каза организаторът Веселина Сариева.

За да следвате правилния път към изкуството, ще ви упътват големи пижами, поставени на централни места. Нощта на музеите и галериите предлага и много нощни концерти, музика, както и рисуване на живо. Тази година изкуството ще оживее и на такива нетрадиционни места като паркинги, дворове и обществени площадки.

Драматичният и Кукленият театър също няма да спят, а ще посрещат нощни зрители. Организаторите съветват първо да се премине през информационния център, който се намира на Джумаята. Така ще бъдете сигурен, че няма да пропуснете арт събитието на вечерта.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето