През изминалото денонощие в страната са станали 13 пътни катастрофи. Един човек е загинал, 14 души са ранени, като за живота на един от тях има опасност. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В София са станали 50 леки и две тежки пътни произшествия, при които са ранени двама души.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки са сухи, на места мокри и заснежени, а по високите и усойни места частично заледени, почистени и обработени. Сняг вали на прохода Шипка и на Прохода на републиката, в областите Бургас, Шумен, Добрич, Ямбол, Сливен и в района на Елена, а снегонавявания има в области Разград и прохода Шипка. Пътната настилка на автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица” е суха, на места мокра, като опасност от заледявания има на мостовете и виадуктите.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, както и Дюлински проход за товарни автомобили. Вече е затворен и проходът Троян – Кърнаре.
Въведени са следните ограничения за движение на МПС: всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Пампорово, Товарните автомобили да са с вериги и по пътя Пещера - Батак – Доспат.

Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Вратник и по пътя Пещера - Батак – Доспат, Варварски минерални бани-Велинград-Юндола-Аврамово, Превала-Костандово-Белово-Юндола, Велинград-Сърница, Сърница-Батак-Доспат в района на област Смолян и община Велинград. Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане – Пелатиково и Друмево – Радко Димитриево.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец – Самоков и над 20 тона – през Айтоски проход.