Израелската армия навлезе отново с бронирана техника в Хеброн на Западния бряг. През последното денонощие бяха разрушени още няколко къщи на палестински екстремисти в града.

Днес кабинетът в Ерусалим се събра, за да обсъди мерки срещу палестинския екстремизъм.

Израелският премиер призова да бъде разширена контролираната от Израел зона в Хеброн. Според Шарон, армията трябва да се възползва от обстоятелствата и да осигури териториална приемственост между еврейското селище Кирият Арба в източния край на града и квартала на еврейските заселници в центъра, близо до Гробницата на патриарсите. Тя е място за поклонение на юдеи и на мюсюлмани. Петъчното нападение срещу еврейски заселници от Кирият Арба беше извършено в момент, когато те се завръщали от вечерна молитва в Гробницата на Патриарсите.
Според външния министър Нетаняху израелците трябва сами да разчистят този сектор. Бенямин Нетаняху обвини палестинската автономна власт за атентатите. Той се закани, че ако не спре тероризма, палестинският лидер Арафат ще бъде експулсиран от автономните територии и така ще бъде сложен край на неговия режим.