През май при друг инцидент с кола от кортежа на президента Първанов пострада жена. Тя бе оперирана в правителствена болница. Заедно с 45-годишната зъболекарка Евгения Алексиева в колата й бяха две деца, по-леко ранени.

Инцидентът стана на първи май тази година по време на пътуването на президента към Копривщица за честването на годишнината от Априлското въстание. Близо до пирдопското село Антон пилотната кола на кортежа на президента започнала да изпреварва. Според пресцентъра на държавния глава, автомобилът на Евгения Алексиева се е движил близо до осевата линия. Така по време на изпреварването двете коли са се сблъскали.

Година по-рано имаше и друг инцидент с кортеж, но на тогавашния президент Петър Стоянов. В тази катастрофа също загина шофьор от Националната служба за охрана. Тогава на пътя между Дупница и Благоевград част от кортежа на гостуващия у нас малтийски президент катастрофира с благоевградски камион-влекач. Гостът ни Гуидо Де Марко се отърва без наранявания. Това стана благодарение на умелата реакция на шофьор от Националната служба за охрана.
Оперативната кола, която предпазва президентския автомобил, понасе удара на влекача. Шофьорът Стефан Янчулев почина няколко часа след катастрофата, а други 7 души бяха ранени. Тогава от Националната служба за охрана казаха, че тирът се е движел с 90 км/ч. От своя страна, шофьорът на камиона се оправдаше с мокрия път, докато очевидци свидетелстваха, че шосето е било сухо.