България е привлекателна дестинация за чужди инвестиции в реалния сектор заради стабилната си финансова рамка, заяви президентът на German Marshall Fund Крейг Кенеди на днешната си среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

Двамата са обсъдили световната икономическа и финансова криза и последиците от нея за България и за Европа. Сред темите на разговора са били състоянието на българската икономика и възможните действия на кабинета за осигуряване на условия за по-бърз икономически растеж.

Крейг Кенеди е изразил задоволството си от категоричните действия на правителството в борбата с корупцията и с организираната престъпност.

"САЩ проявяват засилен интерес към България и заради близките позиции на двете страни относно начините за решаване на проблемите на Балканите. В този момент страната ви има много приятели във Вашингтон", е заявил гостът.  

От своя страна премиерът Бойко Борисов е изтъкнал добрите отношения между САЩ и България и е заявил своето желание политическите и икономическите връзки между двете страни да се развиват и задълбочават.