"Османските потайности – харемът" е последната книга от четирилогията "Светът на Исляма" на писателя и журналист Ибрахим Карахасан-Чънар. Другите три книги от поредицата са: "Османските потайности - еничарите", "Турският свят, Персия (Иран), Индия, Черна Африка, Новото време и Балканите” и
"Раждането на Исляма и арабската експанзия"

Ще има и други книги, обеща в студиото на bTV авторът. "Това е много обширен, мистичен свят, но смятам, че съм успял да го систематизирам", каза Ибрахим Карахасан-Чънар.

Последния том от тетралогията "Светът на Исляма - Харемът" авторът не изневерява на увлекателния си и завладяващ стил. Този път мястото на "полесражението" е Истанбул, метрополията на могъщата Османска империя, градът с двойствен морал и стандарти, разпадащи се взаимоотношения и рухнали мечти.

Какво всъщност знаем за харема като обществен институт? Истина ли е, че той е мрачна обител за сексуална експлоатация и заточение на нещастните девойки? Какви са вкусовете на турските султани за женска красота и как, както неведнъж в историята се случва, една от стотиците конкурентки в харема успява да завладее сърцето на могъщия владетел? Отговорите на тези въпроси се крият на страниците на тази завладяваща книга. "Светът на исляма" е фундаментално изследване на мюсюлманската цивилизация и нейното влияние върху всемирната история.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето