ДСБ започва да става заложник на Бойко Борисов. Десните партии са тежко несъвместими в сегашния си вид. Това каза социалният антрополог Харалан Александров в "Тази сутрин". Той обвини Иван Костов, че управлението му е довело на власт Симеон Сакскобургготски и че е злоупотребил с идеите и доверието на десните избиратели.

Според него Бойко Борисов трябва да се извинява не на Костов, а на софиянци за проблемите на столицата. Политиците се чувстват безнаказани, защото медиите не ги критикуват достатъчно, смята Александров.

ДСБ не може да бъде в коалиция с неформалния лидер на ГЕРБ, който е наричан "мутра" от тези, които сега преговарят с него, заяви от своя страна Николай Михайлов, депутат от партията на Костов. Според него Бойко Борисов е политически корумпиран.

Управлението на България не зависи от уговорките на лидерите на политическите партии, а от избирателите. Ако ДСБ не направи коалиция с ГЕРБ, което няма да направи, и не направи коалиция със СДС и тези партии не успеят да попаднат в парламента, тогава разговорите са безсмислени, каза Михайлов.

Необходима е декриминализация на преходния елит, заключи той.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето