В интервюто премиерът каза също, че според него шансовете на България за членство в Европейския съюз ще се увеличат до 2007 г. "Така смятам и такова е впечатлението на всички, които работят за тази цел," отбеляза българският министър-председател.

На въпрос на водещия не е ли странно монарх да бъде премиер в държава, в която президентът е комунист, Сакскобургготски отговори: "Такова е развитието на страната. Не виждам нищо странно в това". Попитан дали няма желание за възстановяване на монархията в България, Симеон Сакскобургготски отговори, че това съвсем не е приоритет и за България има по-важни неща.

Във връзка с откритите неотдавна в Бордо нелегални български имигранти министър-председателят посочи, че не одобрява подобно поведение на български граждани към страната-домакин. Неговото мнение е, че ако има повече инвестиции в страни като България, безработицата ще намалее и хората ще остават в родината си.

На въпрос на водещия дали според него Турция е европейска страна, българският министър-председател отговори: "Достатъчно е да се погледне картата, за да се види, че част от Турция е в Европа. Турция е член на НАТО и стратегически партньор на евроатлантическите структури от 50 години."