Китайски ресторант в Сингапур представи днес специално меню, съставено от специалитети от 220-килограмов групер, предаде ДПА.

Всяко от очите с тегло 3 кг и се предлага за 400 сингапурски долара (290 американски долара), а порция ястие, приготвено от устата, струва 120 сингапурски долара. Очите на рибата са с размера на футболна топка и трябва да се варят в тенджера с двойно дъно три часа.

Ресторантът платил 6000 сингапурски долара за гигантската риба, уловена край о-в Борнео и доставена със самолет.    

Собственикът на ресторанта обясни, че груперът може да нахрани около 700 души. Той смята да приготви блюда от цялата риба, включително главата, перките, люспите, хрилете и опашката.

Риба с подобни размери е рядко угощение, казва ресторантьорът, отбелязвайки че преди три седмици платил 3000 сингапурски долара за 150-килограмов екземпляр, гозбите от който били продадени за три дни.