Смятаният за диджей номер едно в света, диджей Тиесто, ще изнесе концерт пред българските почитатели на електронния звук през есента.

Холандецът Тайс Фервест сам избира псевдонима Тиесто. Започва да създава музика на 12 години като училищен ди джей, а по-късно работи в местни клубове.

Около 20 години по-късно Тиесто има свой уникален стил, изграден от смесването на вокали и непрестанен електронен ритъм. Три пъти по ред Тиесто е избиран за най-добър диджей на планетата. Той е единственият музикант, получавал това отличие 3 поредни пъти.

Една от най-големите звезди на електронната музика ще зарадва българските си почитатели с концерт на 17 септември в София.  

Той част от световно турне, което вече стартира на 23 май в Сан Франциско, Калифорния. С над 100 участия на живо това е най-мащабният музикален проект от подобен род до сега.

Холандският музикант, известен с живите си изпълнения, ще застане зад пулта на зала Фестивална около полунощ. Организатори обещават да изненадат почитателите на електронния звук с уникални за българските мащаби ефекти и озвучителна техника.