Филмът "Заразно зло 4: Живот след смъртта" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка през уикенда, съобщиха световните информационни агенции. Лентата с Мила Йовович в главната роля донесе от продажбата на билети приходи в размер на 27,7 милиона долара.

"Заразно зло 4" на режисьора Пол Андерсън, пуснат по кината от 10 септември, е в 3D формат. Билетите за подобни ленти обикновено са по-скъпи от тези за останалите филми. Бюджетът на "Заразно зло 4" е 60 млн.долара.

"Заразно Зло 4" продължава оттам, откъдето свърши "Заразно Зло: Изтребване". Когато светът е в опасност, винаги има нужда от истински герой, който да спаси хората. Алис ( Мила Йовович) тръгва по света, за да търси оцелели хора от смъртоносния Т-вирус, който не само убива, но и превръща хората в зомбита, като ги дарява с живот след смъртта.

Битката на Алис с корпорация "Умбрела" я отвежда до руините на Лос Анджелис. Там тя попада в капан, обградена от заразените зомбита. Неочаквано получава помощ от стари съюзници, които са се предпазили от заразяване и помагат на оцелелите.

На второ място в бокс-офис класацията в Северна Америка е "Обирджии" с Мат Дилън и Пол Уокър. Той вече трета седмица подред е сред най-гледаните филми в САЩ. През този уикенд е реализирал 6,1 млн. долара от продажбата на билети.

Лидерът на миналата седмица, филмът "Американецът" с Джордж Клуни  в ролята на наемен убиец, заема трето място с 5,9 млн. долара. След него се нарежда "Мачете"  на Робърт Родригес с приходи от 4,2 милиона долара.