В същото време лидер на палестинското ислямистко движение "Хамас" заяви в Кайро, че организацията няма да прекрати самоубийствените атаки срещу Израел. Представители на двете палестински движения "Хамас" и "Ал Фатах" се срещнаха снощи на тайно място в Кайро. Според информиран източник, целта на събирането била да се обсъди прекратяването на атентатите в Израел.

От "Ал Фатах" направо помолили "Хамас" да спрат нападенията на територията на Израел, съобщи източник, близък до делегацията на движението, цитиран от "Франс прес". "Хамас" пое отговорност за повечето самоубийствени атаки срещу израелски цели по време на двегодишната Интифада.
Представители на "Ал Фатах" изразяват все по-голямо безпокойство, че подобна тактика настройва общественото мнение срещу палестинците.

Днес израелската армия се изтегли от град Дженин на Западния бряг.

Междувременно, премиерът Ариел Шарон и външният министър Нетаняху се договориха първичните избори в партията "Ликуд", да бъдат проведени на 28 ноември. Победителят ще бъде излъчен като кандидат на "Ликуд" за премиер на предсрочните парламентарни избори в Израел два месеца по-късно.