Около 20 процента увеличение на руските туристи за Пампорово и Чепеларе се очертава през този зимен сезон, съдейки по полетите от Москва, заяви изпълнителният директор на летище Пловдив Дойчин Ангелов. По негови думи повече чартърни полети от Москва са заявени около Нова година и Коледа, която руснаците празнуват на 7 януари.

През тази зима липсват чартърните полети с туристи по направление Лондон, което туроператорите обясняват със слаби записвания по време на кризата, коментира Дойчин Ангелов.

Чартърните полети с туристи за Пампорово и Чепеларе през тази зима ще бъдат по направленията Дъблин, Белфаст и Москва, допълва директорът на летището.

Оптимистичната прогноза относно ски сезона в Пампорово и Чепеларе е свързана с наблюдаваното увеличение на индивидуалните туристи, пристигащи с редовните линии до летище Пловдив от Лондон, както и от Франкфурт.

Около 22 000 са преминалите през летище Пловдив през миналата зима туристи за Пампорово и Чепеларе, а една четвърт от потока пътници за двата зимни курорта са руснаци, посочи Дойчин Ангелов, който бе на откриването на ски сезона в Чепеларе.