Серия бомбени заплахи блокираха френската столица късно снощи. Близо 2 500 туристи бяха евакуирани от Айфеловата кула и околностите, а една от най-големите метростанции във френската столица, гара "Сен Мишел", която се намира близо до катедралата Нотр Дам, също беше отцепена за кратко след получен сигнал

"Нищо не беше открито. Това е фалшива бомбена заплаха", заяви полицайка пред журналисти в подножието на Айфеловата кула. Анонимното обаждане за бомбена заплаха беше получено от фирмата, управляваща Айфеловата кула, във вторник в 20:20 часа местно време. Веднага след това полицията евакуира 2 500 души от кулата и от околностите й и полицейски екипи, в това число и групи със специално обучени кучета, започнаха претърсването на обекта.

Паралелно с това на гара "Сен Мишел" на регионалното метро беше получен сигнал за бомба и се наложи спирането на движението на влаковете и евакуацията на хората там. Гарата беше претърсена, но нищо не беше открито и тази бомбена заплаха също се оказа фалшива.

И двете заплахи бяха отправени малко, след като горната камара на френския парламент - Сенатът, прие закон, забраняващ пълното закриване на лицето на обществени места и визиращ по този начин носенето на бурки и никаби. Засега не ясно дали двете заплахи имат връзка с приетия закон.