Няма съществено увеличаване на интензивността на движението, не са се образували интензивни автомобилни потоци и колони по изходните трасета на София и по автомагистралите "Хемус" и "Тракия". Временно е спряно движението по северната дъга на околовръстния път на София. Транзитното и останалото движение се насочва по южната дъга на околовръстния път и през града.

Проходът на Републиката е затворен заради реконструкция до есента.

За облекчаване движението на леките автомобили и автобусите през активния курортен сезон до 31 август е забранено движение на товарни автомобили с тегло над 3,5 тона в двете посоки в участъка Стара Загора - Нова Загора - Сливен. Забраната важи ежедневно от 6 до 22ч. през това време те се пренасочват по пътя София-Бургас /подбалканския път/. Поставена е необходимата сигнализация. По същата причина е забранено преминаване на товарни автомобили с тегло над 10 тона в участъка "Слънчев бряг"- Бургас. Обиколният маршрут е през Каблешково и Тънково.

Образуват се колони по направлението София-Плевен в с. Златна Панега заради отклоняването на движещите се в посока София-Варна и обратно по обходен маршрут през селото. Промяната в движението е заради строителството на пътен надлез след Ябланица, на разклона за Плевен и Варна. В с. Златна Панега движението се пропуска чрез светофар.

Забранява се движение на товарни автомобили с тегло над 20 тона при температури над 35 градуса по целзий в периода 12- 19 ч. Поставят се временни пътни знаци. Автомобилите, за които важи забраната, изчакват на подходящи, безопасни места край пътя изтичането на нейния срок.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето