От прокуратурата не уточниха какви са мотивите. Вчера Сугарев поиска имунитета на главния прокурор Никола Филчев в писмо до правосъдния министър Антон Станков. С тайно гласуване Висшият съдебен съвет днес взе решение да разгледа случая. До тази сутрин висшите магистрати не са имали информация за заведено дело срещу Сугарев.

След тайно гласуване висшите магистрати са решили, че ще разгледат писмото на Сугарев и ще излязат със становище. Според действащите закони, от прокуратурата нямат право да образуват дело за клевета. Запитан по-късно от журналисти как е заведено това дело, прокурорът Йордан Иванов каза, че то е за набеждаване.

На журналистически въпрос, известни ли са на магистратите подробностите, споменати от Едвин Сугарев, Нели Куцкова каза, че и преди прокурори са се оплаквали от подслушване.

От Министерството на правосъдието ще коментират случая, след като висшите магистрати разгледат писмото на Едвин Сугарев следващата сряда.

По повод изнесената информация от Едвин Сугарев за главния прокурор Никола Филчев, главният секретар на МВР генерал Бойко Борисов заяви, че има определен ред, по който трябва да бъдат предавани сведения за държавен служител.