Семейство от Търговище стана наследник на банков кредит на починал свой роднина, въпреки че заемът е обезпечен със застраховка Живот. Те изпратиха сигнал до bTV след месеци събиране на купища медицински документи, с които да докажат, че техният близък не е бил болен. Компанията обаче отказва да изплати застраховката.

През месец май миналата година семейството на Галя и Калин се оказват наследници на кредит от 15 хиляди евро, изтеглен от бащата на Галя, въпреки че мъжът има сключена застраховка "Живот" с размера на изтегления кредит. Месеци след внезапната смърт, близките му продължават да се лутат между банката, която си иска парите и дружеството, което отказва да изплати застраховката. Мотивът на последните е "неточно попълнено медицинско".

Докато се опитват да оборят застрахователя, съпрузите разбират, че макар и мъртъв, баща им продължава да е клиент на банката.

Въпреки, че банката, отпуснала кредита, е първата посочена като получател на парите от застраховката и би трябвало тя да си ги потърси, от там обяснили на наследниците, че трезорът не е страна в спора. За семейството с две деца плащането на кредита би било непосилно. Заедно със собствените си заеми, на месец те ще трябва да заделят повече от хиляда лева.

От застрахователното дружество коментираха, че ще преразгледат искането на наследниците, ако през съда променят медицинското свидетелство за смърт. До процес най-вероятно ще се стигне, но по друга причина - съпрузите ще съдят компанията. Семейството готви сигнал и до Комисията за финансов надзор. Случаят вече е изпратен и на Омбудсмана.