С песента "Аз съм сънчо" Петър Петров от ямболската община Стралджа всяка вечер приспива 3-годишната си внучка Ани. Самият той обаче страда от безсъние от близо 30 години. Ако все пак Петър заспи е не повече от веднъж на месец. Обикновено на ранина мъжът остава в дрямка само за половин час. Според лекарите обаче е в отлично здраве.

"От 30 години вече, и повече даже, откакто имам това нещо, и аз не мога да си обясня, нито съм боледувал, нищо. През това време аз съм акордеонист и шофьор съм, без да ми е попречило това безсъние. Докато спят от моето семейство, аз влизам в една стая, тихичко, да мога да работя музика. И това е цяла нощ, просто да се чудиш какво да правиш, много е трудно, неописуемо е безсънието и лекарите не можаха да ми помогнат", каза Петър Петров.

Отдавна свикнала със странностите на своя мъж съпругата на Петър приема неговото безсъние като нещо нормално.

"Странно е, на много хора сме казвали и всеки се чуди как издържа, но така е. Навън стои или се занимава с тези къщички да му минава времето", добави съпругата му Атанаска Петрова.

Петър е изработил над 50 къщички от елхови клончета. В колекцията му има модели на стралджанска, котленска, японска и руска къщи. Наскоро той подреди изложба в местното читалище.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето