Графити художникът Банкси е искал да присъства на церемонията по връчването на наградите "Оскар" облечен в специален костюм и с маска, които ще му позволят да запази анонимността си, съобщи сайтът The Playlist. Организаторите обаче са казали, че няма да допуснат подобно нещо.

Според изпълнителния директор на Американската академия за кинематографично изкуство и наука Брус Дейвис идеята може да изглежда забавна, но буди и тревога. "Представете си, че филмътму е победител. На сцената ще излезнат петима души и всеки ще твърди, че е Банкси. На кого трябва да връчим наградата в този случай?", казва Дейвис.

Филмът "Exit Through the Gift Shop", създадена от Банкси, еноминирана за "Оскар" за най-добър пълнометражен документален филм.

Банкси в миналото бе казвал, че се отнася отрицателно към всякакъв вид церемонии, но е готов да ги посети, ако работите му са номинирани.

За личността на Банкси не е известно нищо. Няма точна информацията нито за името му (според една от многото хипотези това е Робин Банкс), нито да рождената му дата (предполага се, че се е родил през първата половина на 70-те години на миналия век).