На 87 години в клиниката в Лос Анджелис "Сидар синай" почина Сид Чарис, "последната гранд дама" на танца в Холивуд, предадоха световните агенции. Причина за кончината е преживян наскоро инфаркт, от който Чарис не се възстановила.

Сид е родена на 8 март 1921 г. в Амарило, щата Тексас. Истинското й име е Тула Елис Финклий. Започва да се занимава с танци от 6-годишна по препоръка на лекаря си, за да се лекува от полиомиелит. На 13 години става част от легендарната трупа "Руски балети".

Дебютира на големия екран през 1943 г. в лентата "Something to shot about". Тогава тя вече носи фамилията на съпруга си Нико Чарис, който е неин учител по танци. Псевдонимът Сид дължи на брат си, който като малък не успявал да се обърне към нея с думата "сестричке", а й казвал само Сид.

През 1945 г. играе в "Ziegfeld follies", където танцува редом с Фред Астер. Седем години по-късно печели световна слава с участието си в лентата "Пея под дъжда", където танцува с Джин Кели.

Развежда се със съпруга си. Има за кратко романтична връзка с милиардера и ексцентричен пилот Хауърд Хюс. После се жени за певеца Тони Мартин, от когото има едно дете.

Кариерата й на танцова звезда в киното продължава и до 70-те години на ХХ век. През 80-те се снима в телевизията. През 1992 г. прави дебют на Бродуей в мюзикъла "Grand Hotel" (вж. биография, филмография и снимки в официалният сайт на Сид -  HumorInTheNews.com).