Легендарните Kool and the Gang са в София за финала на поредното издание на фестивала София Джаз Пик. Тази вечер в зала 1 на НДК феновете на групата ще могат да се насладят, както на класическите й хитове, така и на песни от последния албум на Kool and The Gang "Still Kool". Това ще е вторият концерт на групата у нас.

В специално интервю за bTV единият от създателите й - Робърт Куул Белq каза: "Щастливи сме, че се върнахме".

Повече от четири десетилетия на сцената и повече от 70 милиона албума по целия свят стоят зад марката Кool and the Gang. Тя е носена от някои от най-големите хитове във фънк музиката, песни без които рядко минават наистина добрите партита.

"На първо място сме много благодарни, че имаме възможност да сме на сцената толкова много години, още от 1964 г. Тук става дума за четири десетилетия. Свирили сме през шейсетте, седемдесетте, осемдесетте, деведесетте, а сега ето ни и в новия век. Наистина сме благодарни, че феновете ни харесват музиката ни, песните ни толкова много години", обяснява Робърт.

"В началото ние просто обикаляхме из Джърси, участвахме в разни шоу програми за таланти, свирехме в предградията на Ню Йорк и просто се учехме как да свирим, търсехме своя звук. Не знаехме, че след време ще се превърнем в голямата група наречена Kool and the Gang", отбелязва той.

В групата и до днес свирят четирима от оригиналните й членове. Сред останалите има хора, които са с тях от 30, от 25, от 10 години. Най-нов е вокалистът на групата Джирмад Гордън. Според мистър Куул, тайната им е в това, че всички обичат това, което правят.

"Музиката за мен е живот. Тя е начин на живот, на изразяване, тя е всичко, през което минаваме в живота. Имаме една песен от 70-те, която се казва "Music Is The Message" и наистина е така. Във всяка музика има послание, независимо дали е джаз, кънтри, госпъл .. Наистина музиката е живот", казва Куул.

Сред песните, които меломаните ще могат да чуят довечера в зала 1 на НДК, са двете любими на Робърт Бел - Summer Madnes и Celebration.

"Публиката е много важна, за да стане едно шоу хубаво. Ние пращаме енергия към публиката и получаваме енергия от нея. Получава се нещо като енергийна верига между нас и хората в залата. Довечера очакваме много хора. Много енергични хора, както последния път, когато бяхме тук. Щастливи сме да сме в България отново. Щастливи сме, че се върнахме..."