Партиите теглиха жребий, за да получат номер на бюлетината, с която ще се явят на вота. Това е процедура от Изборния кодекс и е валидна и за партиите, и за коалициите, и за инициативните комитети, които издигат независими кандидати за президент.  

Номерата на бюлетините ще бъдат валидни и за президентския, и за местния вот.

Бюлетина номер1 се падна на Меглена Кунева. Управляващите пък са с бюлетина номер 2. На "сините" се падна бюлетина номер 4, а на БСП – номер 8.

"Ние се стремим за две победи, така че номер две е добър номер", коментира председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Емануил Йорданов също се зарадва на номера.

"Много е добре. Това ще е четвъртият демократично избран кандидат", заяви Йорданов.

Кандидатите за президент и вицепрезидент от Партия за хората от народа ще се състезават на вота под номер 15 в бюлетината.

Първата кандидатпрезидентска двойка, която бе изтеглена в жребия за номера на бюлетините в предстоящите избори за президент, бе Алексей Петров – Николай Георгиев.

Номерът на бюлетината, с който ще участват РЗС, е 14. ПП БЗНС ще участва под номер 13, ПП „Другата България” – получи номер 10. ПП „Национално движение „Единство” ще участва под номер 3 в бюлетината. ДПС получиха номер 7 в бюлетината, въпреки че нямат кандидатпрезидентска двойка. ДСБ, които заявиха, че подкрепят кандидатурата на СДС за президент и вицепрезидент Румен Христов и Емануил Йорданов, получиха 11 номер в бюлетината.

Партия „Атака” с кандидатпрезидентската двойка Волен Сидеров – Павел Шопов взеха номер 9.

С номер 6 ще се състезават „Национален фронт за спасение на България”.

Единна народна партия с кандидат за президент Мария Капон получиха номер 5.