Предишното правителство не е признало претенциите за собственост на фирма "Устра холдинг" и не е платило нито една стотинка за терена, попадащ в реализацията на обект "Укрепване бреговете на река Арда" в Кърджали. Това каза в кулоарите на парламента бившият министър на регионалното развитие и благоустройството и настоящ депутат от Коалиция за България Асен Гагаузов по повод повдигането на обвинение на кмета на Кърджали Хасан Азис Исмаил.

Кметът на Кърджали Хасан Азис ще отговаря за злоупотреби с държавни пари, похарчени при строежа на "Водното огледало" на река Арда. До момента в обекта са вложени около 78 милиона лева.

Кметът на Кърджали е обвинен, че от 23 януари 2009 г. до 19 юни 2009 г., с цел да набави за "Устра холдинг" имотна облага, e опитал да заблуди бившия министър на финансите Пламен Орешарски и бившия строителен министър Асен Гагаузов за цената на имота в землището на град Кърджали и попадащ в реализацията на т.нар. "Водно огледало" на Кърджали.

Гагаузов обясни, че фирма "Устра холдинг" е приватизирала бившия строително-монтажен комбинат в Кърджали, който някога там е имал нещо като бетонен възел. Той отбеляза, че две правителства преди кабинета "Станишев" също не са признали собствеността на тази фирма и претенциите й върху терен, който в момента се намира под "Водното огледало". Целият коментар на Гагаузов - вижте тук