Пловдивският окръжен съд отложи за 20 май делото срещу полицая от Казанлък Васил Стоев. Той е обвинен, че е подписал документите за издаване на лична карта на сърбина Будимир Куйович срещу когото се води дело за участие в организирана престъпна група и наркотрафик. Военните магистрати са отложили днешното дело за 20 май заради заболяване на адвоката на Васил Стоев - Иван Иванов.

Полицаят от Казанлък е обвинен, че е придвижил документацията за издаване на лична карта на Будимир Куйович под името Цветослав Захариев, жител на село Копринка край Казанлък. Благодарение на издадената му лична карта, Будимир Куйович е получил и международен паспорт, с който няколко пъти е влизал и излизал от България.

На 20 май във военно-окръжния съд в Пловдив ще бъдат разпитани двама свидетели по делото. Самият Васил Стоев е обяснил пред съда, че не се чувства виновен, за това, в което е обвинен, защото след него още пет длъжностни лица са прегледали документите за издаването на личната карта на Будимир Куйович. Ако бъде признат за виновен полицаят може да получи присъда до 2 години затвор и глоба до 5000 лева. Самият Васил Стоев води дело срещу уволнението му от МВР и го е спечелил на първа инстанция.