1 USD
1.82822 BGN
Петрол
Bitcoin
$63,464.9

Буш очаква обща стратегия за световната икономика

БГ Бизнес
 

Програма за стимулиране на малкия бизнес ще започне да действа ефективно през май.

Американският президент Джордж Буш отхвърли твърденията, че отношенията между Вашингтон и Лондон са се обтегнали при наследника на Тони Блеър на премиерския пост във Великобритания Гордън Браун. Двамата лидери дадоха съвместна пресконференция от Розовата градина на Белия дом.

Гостът изрази очакванията си за изработването на обща стратегия за задвижването на световната икономика. Браун изтъкна, че трябва да се решат проблемите с нарастващите цени на храните и горивата и с пазара на жилища.

"Заели сме се с проблемите. Струва ми се, че хората разбират, че ситуацията в света е трудна. Нещата започнаха от финансовите институции на Америка и се пренесоха в Европа. Сега трудностите са налице във всяка страна по света”, каза Гордън Браун.

Браун обаче подчерта, че британската икономика не е засегната сериозно от кризата. От своя страна Буш припомни за приетата програма за 150 милиарда долара, която ще започне да действа ефективно през май, когато хората получат чековете си с данъчните облекчения.

"Повечето от стимулите на програмата са за малкия бизнес. За да поощрят инвестициите. И това донякъде вече започва да се усеща. Ефектът от програмата обаче тепърва ще се почувства в пълен размер”, каза Джордж Буш.

Буш и Браун приветстваха постигнатия в Ирак напредък. Американският президент подчерта, че Ирак и Афганистан са американско-британско начинание. Буш нарече борбата с екстремизма "фундаментална заплаха за цивилизацията през 21 век".

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии