След като преди два дни Любен Гоцев беше разпитан по повод убийството на писателя Георги Стоев, днес от там минаха бившият министър на външните работи и идеолог на кръга "Монтерей" - Виктор Вълков и Красимир Маринов, известен с прякора Големия Маргин.

Виктор Вълков обяснил на следователите, че не познава автора Георги Стоев, но не разказа подробности от разпита си, тъй като е длъжен да пази следствена тайна.

Преди обяд, край Дирекцията на столичната полиция се появиха и автомобилите от ескорта на Красимир Маринов. Журналистите не успяха да снимат как Големия Маргин влиза в сградата на полицията, тъй като неговата охрана отвлече вниманието им с хитра маневра в околните улички.

Така Маринов не каза какво мисли за ролята, която Стоев му е отредил в книгите си.

В списъка за разпити е и друг герой на писателя - Младен Михалев - Маджо.

Неговият адвокат обяви днес в Съдебната палата, че той щял да се яви веднага щом станел нужен на разследващите.

Според Траян Марковски написаното от убития писател е художествена измислица.

"Свободни съчинения не подлежат на коментар. Художествената измислица продава книгата. Изглежда старата максима "Хляб и Зрелище" не е умряла. България има нужда от такива зрелища. Поднасят й ги. Има добри режисьори за тази дейност. Лошото е, че понякога режисурите някои хора намират намират смъртта си и се вменява вина на хора, които няма нищо общо", каза Марковски.