"Каналите за цигари, горива и наркотици не са спирали да работят, а хората, които работят в тях са едни и същи ", бившият шеф на митниците Емил Димитров-Ревизоро. Вчера той е бил викан на разпит в прокуратурата във връзка с информацията, изнесена по време на предишното му интервю по bTV. Според Емил Димитров, прословутата среща на басейна Спартак, между вътрешния министър Румен Петков и така известните братя Галеви, е била по повод трафик на наркотици към Арабския свят.

За мен Маслинката е Митко Маслинката, човек, който се занимава с цигари, а той сам реши да каже трите си имена и каза, нещо много интересно, че досега е нямал проблеми с никакви институции и бизнесът му се развива, каза Димитров.

На Емил Димитров му е трябвало три месеца, за да ограничи бизнеса на Иван Тодоров-Доктора. Той припомни, че Иван Костов заради проблемите със Самоковеца – Картофения бос, народът го е наказал като не го е преизбрал. Те изядоха и моята глава и аз бях отстранен, те изяждат и главата на министъра на МВР, защото им е взел и дознанието, взел им е и Митниците с едничката цел да работи по-добре, заяви Емил Димитров.

Ревизоро бе категоричен, че цялото финансиране на политическия елит се извършва чрез контрабанда. От септември със заповед на министъра на правосъдието бившият директор на Агенция "Митници" обикаля всички институции и съдилища, но едва вчера е бил разпитан за това, което се случва в митниците. От началото до края в разработките, които станаха известни е ясно, каза още Димитров, че всички разработки са укривани от прокуратурата и МВР.