В Пазарджик се събраха автоинструктори от 28-те области на страната. От първия протест на автоинструкторите преди месец в града, според тях нищо не се е променило.

Протестиращи твърдят, че Автомобилната инспекция е започнала и нарочни проверки срещу някои от тях, за да ги сплаши.

Автоинструкторите обаче са категорични, че няма да спрат дотук и ще продължат да настояват за промяна в Наредба номер 37. Причината е, че според тях тя въвежда невъзможни за изпълнение правила и цели закриването на малките фирми.

"За нас е неизпълнимо това, че всяка фирма трябва да има отделен кабинет и отделен офис - в една и съща сграда с отделни входове. Задължени сме да имаме и мултимедийни проектори, интерактивно обучение, симулатори, които са свързани с много средства. Софтуерът например за такова обучение е 2 хиляди евро, каза Владимир Петров.

Автоинструкторите вече са атакували части от тази Наредба пред Върховния административен съд и заседанието е насрочено за 26 май. Но ако до 24 април министърът на транспорта не ги приеме на среща по проблемите им, те се заканиха автопоходът в столицата да е само началото на масовите им протести.