Медицинските специалисти в яслите обмислят масовото да напускат заради ниското заплащане. Столицата е изправена пред риск да остане без детски ясли, ако се осъществи масовото напускане на медицинските специалисти, работещи в тези заведения. Медицинските сестри са готови да подадат оставки на 15 април.

Професионалистите по здравни грижи настояват от месеци за промени в заплащането и условията на труд. Никой обаче ни ги чу и затова медицинските сестри вече са готови на крайни действия.

Всички са готови или на ефективна стачка, но в София вече понеже те са даже най-зле казват ние напускаме, обясни проф. Станка Маркова, председател на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи.

В Люлин и Горна Баня сестрите са взели колективно решение. Протестните действия на сестринското съсловие е съгласувано със синдикатите в здравеопазването към КНСБ, и с Дирекция "Здравеопазване" към Столичната община. В други райони на София сестрите от детски ясли ще подадат колективно предизвестия за напускане.