Сливенската военноокръжна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу полицай от областната дирекция на полицията в Бургас, съобщи говорителят на прокуратурата полк. Христо Тинев.

Полицаят, с инициали Т. В., е от средното ниво в йерархията на служителите в дирекцията. Досъдебното производство е в началната си фаза и по разбираеми причини няма да навлизам в подробности по него, каза военният прокурор. Той обясни, че чрез специални разузнавателни средства полицаят е засечен да съобщава информация на лица от криминалния контингент, за което му е повдигнато обвинение за злоупотреба със служебното положение.

На 4 април той първоначално е задържан за 72 часа в Сливен, а по-късно му е определена постоянна мярка "задържане под стража" и сега се намира в арест в Карнобат, тъй като арестът в Бургас бил препълнен.

Според военния магистрат строгата мярка срещу полицая е предприета, защото за извършеното от него престъпление се предвижда наказание от една до осем години лишаване от свобода и за да не може да уговаря свидетели или да извърши друго престъпление.