Между 18-20% са се увеличили приходите от билети на гарите и с около 10 на сто във влаковете, след като БДЖ затегна контрола на гратисчиите. Това обявиха от железопътния преовозвач.

От началото на месеца са започнали блокадни проверки във влаковете, вследствие, на което е регистриран спад на гратисчиите.

При извънредна блокадна проверка на влак в участъка Радомир - София, от около 400 пътника, на гарите били върнати 32-ма души.

От днес започна обучение на персонала на БДЖ за действие при възникване на кризисни ситуации. То ще се проведе от 10 до 30 април и включва теоретична и практическа част.

Служителите ще се упражняват за действия при възникване на пожар и катастрофа, даване на първа помощ и евакуация на пътниците. От пожарното звено на БДЖ обясниха, че проблемът с кражбата на пожарогасители от вагоните все още не е разрешен, макар и грабежите вече да са в по-малки мащаби. От 2004 г. досега от влаковите композиции на БДЖ са изчезнали над 1300 прахови пожарогасители, всеки един от които струва около 40 лева.