Георги Стоев беше сигурен, че ще го убият, каза в предаването "Тази сутрин" на bTV издателят му Владо Даверов.

Даверов разказа, че когато е питал Стоев дали е сигурен в това, което пише и дали е вярно, Стоев отговарял: "Да. Аз поемам отговорност за думите си". "Ако думите на Георги Стоев са виновни за убийството му, тогава държавата е пред закриване", каза Даверов. На въпрос кой уби писателя на мафията, Даверов отговори: "Той се уби".

Предложили сме всички възможности за защита на Георги Стоев, които НПК позволява, но той е отказал на колегата. Това каза за предаването прокурорът от Софийска градска прокуратура Николай Кокинов.

"Не мога да гадая защо го е направил, но е факт, че е отказал и ние загубихме интерес от свидетел, който отказва да бъде такъв", каза Кокинов. Според него нещата, които е написал са художествена измислица и когато ги е чел си е мислил, че Стоев се е изкарвал твърде важен на фона на всичко случващо се в България, "едва ли не най-компетентното лице".

Прокурор Кокинов посочи, че никога не се е виждал и не е разговарял с Георги Стоев. По думите му прокуратурата е длъжна да провери всичко, което той е описал в романите си, както и хората, които участват в тях, а ако е необходимо ще се ползват и услугите на ИНТЕРПОЛ.