От 24 май до 8 юли в Античния театър в Пловдив за 24-ти път ще се проведе Международен музикален фестивал "Античен театър Пловдив”. Фестивалът ще стартира с концерт по стил "Павароти”, наречен "Калудов и приятели”, на който директорът на Оперно Филхармоничното дружество в Пловдив Калуди Калудов ще пее с български поп изпълнители. Сред "приятелите” са Мария Илиева, Дани Милев, Руслан Мъйнов, Васил Петров, Орлин Горанов и Митко Щерев.

Първата част на концерта е запазена за Митко Щерев. Композиторът ще изпълни известни свои филмови произведения.

В програмата на фестивала влиза и операта "Аида”. "Това е нова продукция, с която ние току що се връщаме от турне в Холандия, където имахме 24 спектакъла на "Аида” с голям успех”, обясни Калуди Калудов. Директорът на ОФД – Пловдив сподели, че в момента се уговаря още две турнета с "Тоска” и "Риголето”.

Тези, които не могат да дочакат началото на фестивала, могат да посетят Драматичния театър в Пловдив, където по случай 170-тата годишнина от рождението на Чайковски на 13 и 14 май ще бъде изпълнен балетът "Спящата красавица”.

Подробности за Международния музикален фестивал "Античен театър Пловдив” можете да намерите на интернет страницата на ОФД – Пловдив - www.ofd-plovdiv.eu.