Скандалът в МВР е безпрецедентен и е част от скандалите, които през последните 4 месеца засипват България, каза лидерът на СДС Пламен Юруков. Този скандал беше предизвестен, защото е невъзможно човек, който от години е била оперативен работник да направи такъв скандал и според мен се поставят хора на дадени постове, за които не са готови, които играят ролята на бушони, които се използват за определени цели. Това заяви Пламен Юруков, председател на СДС.

Нашите очаквания са насочени към Сергей Станишев, защото той носи отговорност за министрите от кабинета му и най-доброто нещо, което може да се случи, е отстраняването на Румен Петков от поста министър на вътрешните работи, каза Юруков. Според него подобни престъпни структури застрашават националната сигурност не само на България, но и на целия ЕС. Сергей Станишев трябва да направи един решителен ход, за да не се повтори неговата съдба с тази на Жан Виденов, допълни лидерът на СДС.

Депутатът от БНС Борислав Българинов каза, че според него не е мястото на министъра на вътрешните работи да се среща с престъпни личности. Този скандал е опасен за държавата и очакваме министър Румен Петков да се съобрази с искането на вътрешната комисия в парламента да бъде изслушан и ние го очакваме. Българинов допълни, че организацията в МВР е под нужното ниво и това ще се отрази със сигурност в мониторинговия доклад на ЕС за България.