Изпълнителката е поканила много свои колеги, за да представи заедно с тях едни от най-известните парчета, които е пяла с Йордан Марчинков. Бившият й съпруг обаче няма да е в залата. "Да, Данчо няма да дойде, защото ще му правят четвърта операция на краката – казва Стефка Берова – „А и той от двадесет години не е пял на сцена. Затова ще представя нашите дуети с Йордан Караджов, Наско от Б.Т.Р, Панайот Панайотов, Мустафа Чаушев. То и мотото на концерта е такова:" Една жена и много мъже ". Винаги е било така. Докато работех активно, бях станала генерал, а не дама."

Стефка не скри, че двама нейни колеги са й отказали да се включат в спектакъла. Тя обаче не им се сърди. Единият имал уважителна причина, защото не знаел дали ще се върне от Америка, а другият - просто не приел предложението. В концерта певицата ще изпее в дует и няколко песни с дъщеря си Косара, а голямата изненада ще са изпълненията на Стефка на руско-цигански романси. След като мотото на спектакъла е " Една жена и много мъже", не пропуснахме да попитаме певицата колко връзки е имала след развода с Йордан Марчинков.

"Получих три предложения за брак, но не приех нито едно – разкрива Стефка. - Просто защото все намирах нещо в човека, което не ми харесваше. Във връзките си не успях да постигна онова, което изградих с Данчо през тези 18 години брак. Ние до такава степен бяхме станали едно, че ако започнех изречение, той винаги знаеше как да го завърши. Това си имаше и своята лоша страна. Ние станахме големи приятели, но загубихме онази силна тръпка, която имахме в началото на нашата връзка.

Не съжалявам, че след като се разделих с Данчо, не се омъжих. Бракът не е най-доброто нещо за еманципирана жена, каквато съм аз."

Разпитахме и Стефка за един слух, който бе пуснат преди време от певица, която се представя с име, близко до това на дъщеря й. Става дума за Мария Косара. Тя обвини Берова, че правила опит за атентат срещу нея и искала да я ликвидира.

"Това е пълна глупост - изумена е Стефка. - Тя ме обвини, че съм отрязала спирачките на колата й. Аз не съм шофьор и дори не знам къде се намират те. Само веднъж й се обадих по телефона да й кажа да не използва едно и също име с Косара, защото така убива началните стъпки в кариерата и на двете. Тя обаче не ме послуша и продължи да се представя така."

Стефка Берова не крие, че на концерта на 10 април смята да си вземе довиждане със своите почитатели, които са я обичали през всичките тези години. Тя иска да продължи да прави концерти, но е наясно, че идва ново поколение певци и тя иска да им даде път. А ако някой я покани да пее - разбира се, няма да откаже. Просто защото обича да прави това.