Централният площад на Кайро днес стана арена на тежки сблъсъци между демонстранти и привърженици на президента Мубарак. В днешните сблъсъци загина един служител на реда, а над 600 бяха ранени. Армията се опитва да наложи ред на "Тахрир" в Кайро и нареди на протестиращите да опразнят площада.

Сблъсъците между противниците и привържениците на режима започнаха още на обяд, след като недоволните от режима на Мубарак атакуваха проправителствена демонстрация. В отговор протестиращите бяха нападнати от конници и ездачи на камили. Според телевизия "Ал Джазира”, това са били хора от туристическия бизнес, чиито приходи рязко спаднаха след началото на протестите преди два дни. Заради безредиците линейките не успяваха да достигнат до площада и ранените бяха превързвани в импровизирани медицински пунктове.

За първи път от началото на протестите командването на армията призова протестиращите да се приберат по домовете си. Вечерта по телевизията бе излъчено строго предупреждение площадът да бъде опразнен. Въпреки това безредиците в центъра на египетската столица и в другите големи градове не стихнаха.