Новият студиен албум на Пол Маккартни, озаглавен "My Valentine", ще бъде пуснат на пазара на 7 февруари 2012 г. от лейбъла Concord/Hear Music, съобщи ИТАР-ТАСС.

В албума са включени кавъри на стари джаз и поп парчета, а също няколко нови композиции на бившия член на легендарната група "Бийтълс".

По думите на музиканта новият албум ще звучи в духа на 20-те – 40-те години на миналия век, тоест като музиката, която е обичал да слуша баща му. Пол Маккартни отбелязва на сайта си, че е обмислял създаването на албума повече от 20 години.

Информацията, че Пол Маккартни подготвя албум с кавъри, се появи още през май 2011 г. Тогава музикантът разказа, че работи над плочата в студио "Капитол" в Лос Анджелис заедно с джаз певицата Даян Крол, съпруга на Елвис Костело, а също с оркестър. Освен това в проекта участват басистът Джон Клейтън и продуцентът Томи Липума. Записи са правени още в Ню Йорк и Лондон.

По данни на британските медии сър Пол Маккартни предвижда също да издаде по-традиционен поп-рок албум. Последният самостоятелен албум на изпълнителя "Memory Almost Full" излезе през юни 2007 г. През ноември 2008 г. Маккартни пусна съвместния диск с Мартин Глоувър "Electric Arguments".