Израелски бойни самолети атакуваха обекти на палестинската автономна власт в ивицата Газа за трета поредна вечер.
Седемнадесет души, в това число жени и деца, са били леко ранени при въздушните удари, съобщиха медицински източници.

Източник от израелската армия потвърди въздушните нападения, но заяви, че са били съсредоточени само върху военни цели в южната част на град Газа. Самолет "Ф-16" е изстрелял две ракети срещу неидентифициран обект на палестинските сили за сигурност в комплекса, където се помещава щаб-квартирата на Ясер Арафат.
През изминалата нощ израелските сили за сигурност предприеха мащабна операция на Западния бряг с цел арестуване на предпролагаеми палестински екстремисти. При акцията бяха убити шестима палестински полицаи. Палестинската въоръжена групировка "Хамас" се закле да отмъсти за смъртта им.

Междувременно, лидерът на базираната в Ливан групировка "Хизбула" призова палестинците да продължат самоубийствените атентати срещу израелски граждани. На парад на движението в покрайнините на Бейрут Шейх Назрала заяви, че тези атаки са единственият начин да се победят ционистите.
В парада по случай Деня на Ерусалим участваха хиляди бойци на Хизбула. Редом с тях маршируваха и деца - бъдещите попълнения в редиците на движението.