Sofia Rocks ще разтърси родните рок фенове и през 2012-а с Guns N' Roses! Аксел Роуз и компания са първите потвърдени хедлайнери на рок събитието, което тази година е насрочено за 7 и 8 юли на стадион "Българска Армия". Guns N' Roses ще излязат за първи път пред българските си фенове на 8 юли.

"От няколко години се опитваме да доведем тази наистина любима на феновете, култова група в България. Изключително съм щастлив, че точно тази година можем да обявим Guns N’ Roses за хедлайнер на третото издание на фестивала Sofia Rocks. Убеден съм че всички рок фенове също с нетърпение са чакали да видят Аксел Роуз на българска сцена. Мога да ви кажа, че за самия него това е много вълнуващо събитие и имам уверението на неговия мениджмънт, че Аксел е впечатлен от възможността да се срещне с българската рок публика, за която вече е чувал легенди", споделя Дейвид Либербърг (David Lieberberg) - Мениджър Артисти и Репертоар на Болкън Ентъртейнмънт.     

"За огромна моя радост Sofia Rocks се превърна в един истински значим и мащабен рок фестивал в България и нашата амбиция е всяка година да можем да радваме рок феновете с изключително интересна и силна програма. Вече трето поредно издание фестивалът се очертава като едно от най-посещаваните музикални събития у нас. За да запазим тази тенденция и да предложим една наистина безкомпромисна програма, в момента финализираме преговорите с още няколко много сериозни групи, които да се присъединят към Sofia Rocks 2012. В много кратки срокове ще можем да обявим конкретни имена и съм убеден, че феновете ще бъдат повече от доволни от резултата”, добавя Петър Петров – Генерален Мениджър на Болкън Ентъртейнмънт.     

Световното турне на Guns N' Roses по повод последния им албум - “Chinese Democracy”, минава с изключителен успех до момента. Guns N’ Roses завършиха годината с поредица от напълно разпродадени концерти в САЩ и Канада. В рамките на турнето си те имаха и концерт пред повече от 30 000 души в Букурещ, Румъния.

За бандата:

Групата Guns N’Roses е създадена в Лос Анжелис, Калифорния през 1985 година. Най-продаваният им албум е "Appetite for Destruction”, който достигна зашеметяващата цифра от 38 милиона продадени копия по света. След 1993 година бандата прекратява работата си, докато през 2008-ма година не се завръща отново на рок сцената с албума “Chinese Democracy”.  

Настоящият състав на групата включва - Аксел Роуз (Axl Rose) – емблематичният вокал на Guns N’Roses, който застава и зад пианото, Dj Ashba – атрактивният и много талантлив китарист, Томи Стинсън (Tommy Stinson) – бас китара и беквокал, Дизи Рийд (Dizzy Reed) – кийборд, пиано, синтезатор и беквокал, Рон Тал (Ron “Bumblefoot” Thal) – китара, Крис Питман (Chris Pitman) – кийборд и беквокал, Ричард Фортус (Richard Fortus) – китара, Франк Ферер (Frank Ferrer) – барабани и перкусии.