Десетки къщи и стотици декари обработваема земя са наводнени от проливните дъждове в Ямболско. Придошлата река Тунджа разруши предпазната дига край село Тенево. Има опасност водата да залее 120 къщи. Няколко селища са без ток, а десетки животни в областта са удавени при наводнението.

Най-много дъжд е валял в община Стралджа - 91 литра на квадратен метър. В Ямбол падналият дъжд е 37 литра на квадратен метър. След препълване на микроязовира са наводнени част от жп гарата и дворни места в Кичук махала. В село Тенево водите на река Тунджа събориха част от предпазната дига и създадоха опасност от наводнение за 120 къщи. Обитатели на повече от 30 къщи в Ямбол газят вода до колене. 50 метра асфалт е изровен от водата в село Голям манастир.
В община Елхово са залети 100 декара земя. Във водната стихия се удавиха 60 животни край село Трънково. 200 метра тръби от водопровода на село Поляна са отнесени от водата. Няколко селища са без ток и вода. От областната дирекция на "Гражданска защита" в Ямбол уверяват, че възстановяването на комуникациите е започнало.