Уесли Снайпс все още е на свобода. Адвокатът на актьора е опровергал съобщенията,  които излязоха през последните два дни, че Снайпс се е предал на федералните власти, за да започне излежаването на тригодишната си присъда за укриване на данъци, съобщи Контактмюзик.

На 19 ноември федерален съдия във Флорида постанови Снайпс да започне излежаване на присъдата, но без да посочи дата, на която актьорът да се предаде на властите.

В понеделник, 22 ноември, адвокат Даниъл Мийчъм е съобщил в имейл, че Уесли Снайпс все още е свободен човек и че не му е даден краен срок да се предаде. Мийчъм е допълнил, че целта му не е да уреди дата за доброволното предаване на Снайпс, а да обжалва постановлението и да освободи клиента си.

48-годишният Уесли Снайпс беше на свобода под гаранция в продължение на две години, докато обжалваше присъдата си от 2008 г. за укриване на данъци.

По-рано през тази година апелативен съд отхвърли молбата на актьора да преразгледа наложеното му наказание за неплатени данъци.

Присъдата на Уесли Снайпс бе произнесена в края на април 2008 г., след като през февруари същата година актьорът бе признат за виновен по три еднакви обвинения - че не е подал задължителната годишна данъчна декларация за 1999, 2000 и 2001 г. Според закона по всяко от обвиненията, за което е признат за виновен, съдът произнася отделна присъда. За всяка една от неподадените данъчни декларации максималната присъда е една година затвор.