От 13 до 17 септември огнеборците в цялата страна ще организират различни мероприятия посветени на превантивната кампания, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В Дните на пожарната безопасност във всички пожарни служби ще се организират приемни за граждани. На 13 септември столичните огнеборци ще поднесат цветя пред паметните плочи на колегите си, загинали при изпълнение на служебния си дълг в "София БТ "АД (бивша Цигарена фабрика).

На 14 септември българските пожарни ще отбележат професионалния си празник с полагането на венци на паметника на Незнайния войн. На церемонията ще присъства ръководството на МВР и на ГД "Пожарна безопасност и спасяване". По-късно в двора на главната дирекция огнеборците ще поднесат венци и цветя пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари.

На 15 септември огнеборците ще подарят детски празник на малчугани от няколко детски градини. Децата ще имат възможност да участват в пожарни игри и викторини в столичния детски център "Палавници". За поредна година водещ на празника ще бъде бате Енчо.

За 16 септември столичните пожарникари са подготвили демонстративно занятие в Специализираната болница за лечение на деца с церебрална парализа. Заедно с персонала на лечебното заведение ще бъде проиграна ситуация, при която е възникнал пожарен инцидент в болничната кухня.

В рамките на седмицата са предвидени и проигравания на аварийните планове във всички учебни заведения на територията на столицата.